Ledig dag

Hej!


Förstår inte varför mina två andra inlägg inte blivit publicerade men det stod något på hemsidan att de haft problem med uppdateringar så det kanske är därför. Idag har jag haft en ledig dag, sista seminariumet för kursen hade jag igår så det känns sååå skönt. Det har ändå inte varit någon rolig dag. Jag har enbart städat.. och städat.. Fy. Ordentligt! Alla skåp, kylskåpet och sådant där tråk som man struntar i annars:p Annars har jag fixat med en lång middag. Han som skulle äta den med mig var enbart hemma en snabbis i 10 minuter för att springa i regnet ist:s

Tycker de är en allmänt låg dag.. På lite dåligt humör känner jag, tror det är lagom att äta glass och softa framför tvn..


Hanna

Kartläggning

Sitter här och fixar klart det sista inför vårt seminarium imorgon. Då ska jag opponera på en annan tjejs arbete och någon på mitt. Inte så nervös, gjort det 100 ggr förut:p
Igår var vi inne i norrköping en sväng. Vi behövde storhandla och jag skulle även till tandläkaren för en liten kontroll. Livrädd som jag är för tandläkaren. Satt där i väntrummet och hörde borren gå.. Uhaa..läskigt är det =(
Men de gick bra iaf:D var där i högst 3 minuter.. Har aldrig varit med om så kort tid.

Härligt med lite grått väder idag. Jag gillar det ibland, då behöver man inte få ångest för att man sitter inne:p Iofs har jag redan varit ute och gått med hunden en promenix så så mycket ångest ska jag väll inte ha =)


Vi hörs!


Hanna

Lördagsmys

Hej alla mina vänner!


Nydligen hemkommen från norrk där jag spenderat min dag. Började med att åka in till norrk och träffa bästa Malla för ett härligt fikamys hos henne. VI hade mkt att ta igen, de var alldeles för länge sedan jag träffade henne nu =) Vi gick på stan lite tills hon hittade alla grejer till hennes kväll och sedan gick vi hem till henne och fika på gott fikabröd som hon hade köpt =) Jätte fin lägenhet, gillade den. Mkt ljus! Och de gillar jag, det ska det vara i min nästa lägenhet. Det var de i min förra lägenhet. Älskar ljuset, det blir man glad av =)


Efter besöket hos malla drog jag mig vidare till min bästa farmor för lite mys. Min kusin Maja skulle komma med och vi gick ut och åt på restaurang. Åt grekiskt, alltid lika gott min favvo! Souvlaki eller hur man stavar kan jag äta hur mycket som helst av =) Nu ska jag återgå till filmen national tresaure och mina cider med min Babe <3..


Ha en bra lördag!!


Hanna

Tigermuffins

Igår gjorde jag tigermuffins. Det är inte ofta som jag gör muffins men nu har jag köpt mig en muffinsform som jag ville testa. Det fick bli tigermuffins! De godaste muffinsarna jag nånsin har gjort iaf, smälte i munnen! Jag gjorde med lite apelsinjuice i den vita smeten. Choklad och apelsin är en bra kombo! Jag lägger upp recepetet och mina bilder sen =)


Idag har jag haft mycket att göra, håller på och fixar med min kartläggningsuppgift som ska jag ska lämna in imorgon. Hoppas jag klarar den bara! Därför hinner jag inte skriva supermkt.


Hanna


Vår!!

Suck! när jag skrivit världens längsta inlägg så försvann allt...

Orkar inte riktigt skriva om allt igen. Skrev iaf att de var himla skönt med all vårvärme idag och att jag varit ute och gått flera ggr idag. Det är härligt med vår! Känner mig lite små trött och hängig efter träningen så de blir inge långt inlägg idag inte =) Klar med kartläggningen idag med!! Fan så skönt!


Ha en bra natt!

Hanna

Lunch med vänner

Idag så har jag varit ledig ifrån skolan så då passa vi på att träffas, några vänner till mig och jag. Frida, Lisa Maria och jag gick i samma grupp förra året och vi kom så himla bra överens men nu har de nästan gått ett år sen vi sågs sist, vilket vi däremot ska ändra på! De är ju så mkt annat hela tiden men de är ingen ursäkt! Nu ska vi ses =)

Vi luncha på ett ställe som servera thaimat. De var väll okej, inte så jätte mkt mat och inte supergott heller. Jag har lite svårt för thaimat sedan ja var i Thailand för 3 år sedan. Min mage palla inte maten så efter de har ja inte direkt haft någon lust att käka thai. Men med sällskapet så spela de ingen roll vilken mat vi än åt=) Vi satt bara o prata om livet, så himla skönt att få snacka ibland =) efter de gick vi o fika istället:p Super trevlig dag!

Sen har ja kommit hem o käkat makaroner och stekt falukorv. En favvis hos mig! Sen har de inte hänt så mkt, tränat 45 min som vanligt typ. Imorn blir de att plugga hela långa dan så ja är klar med kartläggningen som ska in!


Hanna

Jobbardag och ont i ryggen

Idag har jag varit iväg ett par timmar nu på morgonen och jobbat. Jag jobbar extra på systembolaget, riktigt roligt! speciellt nu när vi har fått själblock :D Första gången idag som ja jobba i kassan och de gick jätte bra! Skönt att jobba ett par timmar på morgonen med, då kommer man igång och man kan göra en massa kul på eftermiddagen och kvällen =)

Har så ont i ryggen. För ett par dagar sedan när vi var ute och gick, jag och zara med våra hundar, ramla ja omkull. Eller sigge drog åt ett håll och jag var inte med på de och hade bara kopplet runt lillfingret, så jag åkt med och de knaka till i ryggen.. Tänkte inte mer på de och kände inget heller. Men igår hade ja superont i ryggen och kunde inte bära eller plocka med något kändes de som. Idag har ja med ont, men mer i nacken och de stramar ner i ryggen. Orka inte ens diska klart:S Har alltid haft problem med min rygg lkänns de som, har alltid ont i den men väljer att inte tänka på de:P Men idag så gör de förjävlaont:S Nog om min rygg:P


Ska fixa en blåbärspaj snart tror ja och ta med upp till min mor o far på fika =) Ha en härlig lördag!!

Hanna

Sköna fredag!

Så skönt med fredag, även om jag inte har varit i skolan hela veckan så har jag ändå pluggat hemma annars så nu när helgen kom var de så skööönt. Ska jobba imorn däremot men de får gå, enbart ett par timmar. Idag har jag varit inne i norrköping på VFU- seminarium. Var inga svårigheter, satt och diskutera som vi brukar göra.

Idag har vi ätit tacosnurror. Jag hitta något recept på internet men ändrade om de lite grann. Vart väldigt gott! Men de där med att ta kort är inte min starka sida och efter kommentarer är jag lite rädd för att bilden inte kommer göra rätten rättvis. :P Jag är ingen fotograf och skitdålig på att ta kort, men jag tänker att de här är en amatörblogg från en glad student som gillar att laga mat. Så får man välja att läsa om man vill eller inte =)

Bilden idag får istället bli på tacochips som jag verkligen kan rekomendera. De var supergoda!



Bara göra någon god dressing till eller ha till tacosen. De gjorde min fredagskväll:p

Ha en bra natt!

Hanna

Ute på promenad och snart kalas

Har precis kommit in efter en promenix med min hund, Sigge, min komis zara och hennes hund bacardi. Det märktes på min hund att han inte hade fått leka med bacardi på länge.. De var full bus hela tiden ungefär. Så nu när vi är inne är jag skapligt trött. Sitter just nu och tittar på OC, förr såg jag alltid på de men de är väll ett par år sedan med. :p

Idag ska vi in till farmor o fira henne. Hon fyller ju år så vi ska bli bjudna på mat o så. Får se om andreas följer med eller inte, han jobbar egentligen! Men vi får se =)

Imorn är de fredag med, ska bli skönt med lite mys.. tror de kan bli räkor och sådant imorn, eventuellt någon västerbottenpaj med kantareller till:D ooo så gott! =)



Hanna

Raggmunk

Idag har jag varit i skolan på ett seminarium mellan klockan 13-15. Helt okej tid med tanke på att jag både fick sovmorgon och att jag inte kom hem så sent =) Gick på stan och fixa en födelsedagspresent till min farmor =) ska dit imorn, då hon fyller 67! Nu har jag precis kört ett varv på crossen, helt död i benen! Men så skönt efteråt!

Idag blev de raggmunk hemma. Finns det något godare än vanlig svensk husmanskost? Så gott med det salta baconet och söta sylten. Jag gör enligt receptet i den rutiga kokboken men jag byter ut vetemjölet mot fullkorn. Smartare, då håller jag mig mätt längre =)

Recept; 4 pers

7-8 potatisar
5 dl mjölk
2 dl fullkornsmjöl
1 tsk salt
1 ägg

Jag börjar med att skala potatisen. Efter de vispar jag ihop mjölet, saltet, ägget och lite mjölk. Sedan har du i resten av mjölken. Sedan river du i all potatis. Rör ihop det lite och steker tunna pannkakor. Jag serverar med bacon, lingonsylt och gurka =)



Trevlig natt!

Hanna

Kyckling curry

Precis hemkommen efter en träning som var jobbigare än vanligt:p Jag går på step-up och idag valde jag för första gången att köra lite högre än vanligt. Trodde jag skulle dö! Men så värt de efteråt, var så trött!

Snart är de dags för Desperate housewifes, som jag har längtat =) Äntligen nya avsnitt! Blir nog några kex till tror jag. Har hittat lite nya kex på willys, från göteborgskex tror jag de är. Supergoda! Dinkelkex och några rågkex. Lite nyttigare iaf inbillar jag mig själv:p


Idag blev de iaf kycklingcurry.




Jag hade ju självklart glömt att köpa nytt fulkornsris eller vildris så tyvärr fick de bli jasmin, men jag valde att inte ta så mycket av den biten. Förresten har ju glömt att berätta att jag försöker tänka på kolhydrater och så. Åt för ett par veckor sedan enligt Gi fas 1 i en månad och äter nu "vanligt" mat men försöker tänka på de vita kolhydraterna. Försöker köra så mycket långsamma kolhydrater som möjligt =) Iaf matmässigt, att jag bakar då och då med är säkert jätte bra :p hur jag gjorde min kycklingcurry ser ni här;


2 kycklingfileér
3-4 dl creme fraiche
1-2 tsk Ajvar relish
1½ dl-2 dl mjölk
1 msk sweet chili
salt och peppar.

wokade grönsaker

Börjar med att steka kycklingfileérna i småbitar. Öser på med curry (kan aldrig bli för mkt) Häller i cremefraichen o mjölken. Sedan häller jag i ajvar och låter de koka lite. Hade även i lite thai sweet chili, salta och peppra. Sedan ha i wokgrönsakerna och smaka av! De viktigaste av allt, smaka smaka smaka av. Jag serverade ris till (lite grann) och tomater. Supergod och enkel vardagsmat.


Är ni en currymänniska eller inte? Tror nämligen att ofta är man antingen en currymänniska och älskar de eller så hatar man de! Jag älskar de!!


Nu Desperate!


Hanna   


Buffé

Sitter här och läser igenom den nya buffé tidningen. Jag tycker att den tidning är superbra, finns en massa goda recept som jag har testat genom åren. Idag var de en god avokadosoppa bland annat som jag eventuellt ska testa framöver =)

Idag har min klasskamrat Maria varit här och vi har fixat ett arbete som skulle in till skolan. Nu ska jag väll egentligen fortsätta att plugga men jag har inget sug efter de:p Ska iaf äta lite lunch nu är de tänkt =) blir lite senare lunch för att jag äter samtidigt som Andreas kommer hem =)

Planerar igenom vad de blir för mat idag senare, bra att göra nått som går fort när jag ska iväg och träna. Kan bli något med kyckling tror jag!


Hörs sen!


 Hanna

Cheesecake

En personlig favorit hos mig är cheesecake. Jag kan äta hur mycket som helst! I helgen var de ju melodifestivalen så då tänkte jag slå på stort och laga en festmåltid som självklart skulle avslutas med en stor, härlig cheesecake! Jag hittade ett recept på www.recept.nu som Leila har bakat. Leila tycker jag har många roliga recept och jag bakar ofta något som hon gjort tidigare.







Den här cheesecaken är en utav de godaste sakerna som hon har gjort säger Leila själv så de måste ju vara ett positivt betyg ansåg jag. På leilas cheesecake hade hon jordgubbar, men med tanke på årstiden fick det istället bli blåbär. Det här med att ta kort på det jag gör är något jag måste bli bättre på ser jag, men ni ser ju på ett ungefär.


Och hur smaka den då? Såklart mycket god! Den gick åt, utav både mig och Andreas, hans syster carro och dagen efter August och Martina. Supergod!


Hanna

Välkommen!

Kul att ni har hittat hit =)


Nu har jag äntligen startat min blogg som ska handla om matlagning och bakning som är stora intressen hos mig, men självklart även en hel del från mitt vardagliga liv! Jag bor tillsammans med min sambo Andreas, och vår hund Sigge och två katter. Jag pluggar till förskollärare och är inne på mitt tredje år.



Jag älskar att baka och nu har jag ett skäl till att göra de oftare :P


Hoppas ni vill följa med i min vardag!



Hanna