Socker

Jag låna hem en bok idag från biblioteket, den heter Sockerbomben i din hjärna. Jag har redan läst hälften, och mycket stämmer in på mig. Socker finns allt, verkligen. Så mycket som jag inte har fattat, inte konstigt att jag har ont i huvudet nu och är på dåligt humör(typiska tecken när sockerbakfyllan sätter in). Jag känner att jag har ett beroende då jag nästan varje kväll vill ha något framför tvn. Bara att få något litet, tänker  jag innan jag äter något men sen när jag har ätit det får jag ångest över att jag åt den.


Att ha bakning som sitt största intresse kanske inte fungerar så bra om man vill bra, men det är ju så de är. Jag får bara tänka om helt enkelt, baka på andra sätt kanske? Tänker ni på hur mycket socker ni stoppar i er? Enligt boken är lättprodukter absolut inte bra att äta med tanke på att fettet är ersatt med socker istället, hade jag inte en aning om. Trodde man var mer sund om jag köpte lättprodukter. 5 teskedar socker om dagen rekomenderar forskarna, men de allra flesta får i sig runt 20 teskedar socker, enbart till frukost! Helt sjukt. Helt tänkvärd fakta, har ni sockerberoende? Jag vet iaf att jag har det, frågan är bara om jag kan leva med att ta något ibland eller om jag måste sluta helt. :S


Titanix i helgen, vet inte om jag ska gå. Inge kul att gå själv. Ska ni?

Normer och värderingar

Irriterande när man har skrivit en massa och så försvinner de när jag råkar trycka på en knapp. Suck!

Allt som jag hade skrivit orkar jag inte skriva om igen, kanske senare. Sitter och pluggar, men tog en välbehövlig rast efter fem timmars plugg. Läser en massa recept, Gi recept. Till lunch idag åt vi pannkakor faktist, fast med ett helt annat mjöl än annars. Smeten såg ut som gröt, men det smaka helt okej. Orka två sen var jag mätt:p Det är väll positivt tror jag? till lunch blir de nog köttfärssås men utan kolhydrater till. Sen har andreas träning så då passar jag på att ställa mig på crossen. Nu ska de brännas feettt! =)



Tjing

Nya bilder

Vi håller på och ändrar om bilderna här på bloggen, är dock inte nöjd än så de kan bli lite ändring till! Idag har vi varit inne i Norrköping och handlat en massa mat. GImat är inte billigt, det är tydligt iaf. Vi fick trycka in allt i vår pyttelilla kyl och frys, men nu är de gjort iaf!

Hemma själv nu på kvällen, A är på fotboll i Åtvidaberg. Bra tillfälle för mig att plugga. Läser om integration i Sverige och lite historia. Himla intressant.. När jag tar lite pauser kollar jag på resor till London. Blir nog en resa dit i höst. Vi hade tänkt åka till ett varmare ställe, men det ser inte ut som att vi kan ta ledigt så mycket framöver. Andreas pluggar nu med och jag har C-uppsatsen att tänka på, så en weekend är nog de vi kan unna oss just nu känns det som. Men det gör inte så mycket, har alltid velat åka till London. Så häftigt!



Tjooo


Utställning och ett gammalt fönster

Som jag trodde igår så blev den här dagen mycket bättre än gårdagen. Jag, Andreas och hans syster Carro tog en tripp ner till Loftahammars utställningen. Vi hade på förhand hört att det inte var så mycket att ha i år, men jag tyckte ändå att vi skulle hitta på en liten miniutflykt. De utställningen bestod av var som vanligt en massa marknadsgrejer. Chips, godis, munkar, väskor och sånt. Vi köpte faktist bara en varsin munk, inget annat. Tur det! Imorn kör vi ju GI. Iaf jag hittade även ett trevåningskakfat. De har jag letat efter, men inte hittat den rätta.

Sedan efter utställningen åkte vi förbi en liten butik som vi brukade cykla till förr när vi hade husvagnen där nere. Mysig bod, med både en massa gammalt och nytt. Först hitta jag en gammal rustik grej som jag inte visste vad jag vill ha den till. Jag frågade om priset, och de var den helt klart värd. Tror de kommer bli en hylla hos mig, men är inte säker än. Ni får se några bilder på hur de såg ut nu innan jag har fixat dom.



Lite annat skit kom oxå med, vi håller på flyttar så därför står allt bara i en hög i köket :S




Mitt fina fönster som jag inte riktigt heller vet om jag ska fixa det eller ej. Gillar det redan nu, men jag tror att lite vit färg kan göra de ännu finare! Jag håller ju förresten på att byta "stil" här hemma. Vi har båda varit mer åt EKhållet förut men nu är jag mer för de VITA.. Så mer shabby!

Förresten igår så bakade jag en kladdkaka, tänkte att jag måste passa på nu när jag ska äta GI från och med måndag. Då fick jag två ägg som de var två gulor i, efter varandra. Var ju såklart tvungen att ta kort. Jag vet att de ser inte så smarrigt ut direkt på bilden.



Det blev kladdkaka tills slut, med 5 äggulor istället för 3 som det ska vara. Annars då! sitter och pluggar, både jag och andreas på varsitt håll. De lär väll se ut så nu framöver!



Tjing tjing!


Kräftor och sämre humör

Idag är det ju lördag, vilket innebär att jag är ledig. Jag har fått sova ut och det är jätte varmt väder ute. Ändå så kan jag inte riktigt känna att det är helg. Det finns ingen som är ledig idag har jag upptäckt och nu sitter jag här framför datorn fast det är fint väder ute. Konstigt jag vet... Har iaf varit ute en sväng och handlat lite. Vi skulle åkt på kräftskiva ikväll men den vart inställd, så vi äter lite kräftor och tillbehör själva.

Jag tror man måste få de här dagarna med downs, för att sedan vara extra glad andra dagar.. Men de känns inte så kul. Om de är någon som har en fest eller så ikväll, hör av er!



bättre humör imorn tror jag.. :)

Dobidoo

Härligt med fredag, länge sen jag var ledig både lördag och söndag. Skönt! Idag har jag varit inne i norrköping på ett seminarium med arbetsgruppen. Det gick bra, var inga problem skönt att ha det avslutat. Ännu ett steg till avslutad utbildning, har bara fyra månader kvar lite drygt. Helt sjukt! 3½ år går tydligen väldigt snabbt.

Idag efter skolan gick jag och Lisa på stan en sväng. Jag köpte två par byxor för 199 tillsammans, men då det var 10% på alla kläder för alla medlemmar blev det 178. Riktigt bra kap tycker jag! två byxor. Bra "skit" byxor nu till att jag ska börja jobba, lite slit och släng byxor är alltid bra att ha. Var även och tittade på de där bootsen på Hm idag men jag beslutade mig för att inte köpa dem idag iaf, utan ta en sväng på alla skoaffärer innan jag bestämmer mig. Det är ju (förhoppningsvis) ett litet tag till jag behöver höstskor.

Nu här hemma har jag precis bokat en kryssning med mina tre vänner. Ska bli himla kul! När vi gör något är de galet, jag säger bara de, galet! Vi har så himla roligt! Dåligt med bilder jag vet, ska ta kort på mina byxor imorn har jag tänkt. Måste blir bättre på att uppdatera från mobilen tror jag!


Ha en bra kväll!


GI

Om jag skulle ta att börja med GI igen. Känns som att min kropp mådde mycket bättre när jag körde på det sist. Sockerberoendet ska vi ju inte prata om. Hittar en massa goda recept, så jag börjar nog efter helgen :) Frida och jag!
Var på stan idag en sväng och luncha med mina vänner Frida, Maria och Lisa. Himla kul att vi alla är i samma stad igen. Vi gick ett helt år ihop tidigare, och nu är de bara ett par månader kvar. Helt sjukt!

Ett av mina stora intressen är inredning. Känner inte att jag har fått till det hemma som jag vill ha det. Har helt enkelt bytt stil. Nu är jag mer inne på vitt och fräscht, lite shabby chic. Vill ha de ljust och luftigt. De är så mycket lättare att ändra om textiler om de andra går i vitt. En sida som jag kan rekomendera är www.styleroom.se Vilken sida! Det finns allt, alla som är något inredningsintresserade borde kolla den sidan. Jul är ett annat stort intresse som jag har, jag älskar att inreda till julen. Att göra en massa arrangemang och liknande hemma, finns det något roligare? Jag har faktist redan börjat kolla in en hel del julbloggar, men det är faktist bara fyra månader kvar till jul:P I år ska jag satsa på lite nya färger till min jul tror jag. De år som jag har bott hemifrån har jag haft guld och rött. Vore häftigt att testa något nytt =)

Förresten skor, kan vi få för mycket av dem? tror inte det. Hitta ett par till boots från HM den här gången.

Är mycket för brunt, tycker det är skitsnyggt till hösten och ett par snygga jeans till. Förresten idag ska jag berätta vad jag åt för kvällsmat. Jag hitta ett bra recept på http://www.tasteline.com/Recept/Kottfarsomelett_i_langpanna 
Det var riktigt gott, jag käkade med paprika och keso till. Så gott! Kan jag tipsa om, och man håller sig mätt länge! Nu ska jag in på tradera en sväng.. =)


Hej!

Ett nytt tema?

Länge sedan jag var här, känner att jag inte har orkat skriva blogg på länge. Nu kanske det ska bli ändring? Mat och bakning är stora intressen hos mig, men frågan är om jag inte bara ska ha en vanlig blogg utan att vara fokuserad på något? Det känns som att det är större chanser för mig att skriva något här:P Skolan har börjat igen, det känns bra! Ett halvår kvar.. Enbart ett halvår. Helt sjukt!


Gick på stan förrut, finns en hel del som jag kan tänka mig köpa nu inför höstens framfart. Jag är lite inne på att köpa nya skinnleggings, känns som att jag inte kommer klara mig utan det i höst. Supersnygga hitta jag på nelly.com, det känns dock inte som att prislappen riktigt överenstämmer med min ekonomi. Kanske om ett halvår?


www.nelly.com


 Måste även hitta några snygga strumpbyxor till min nya fina stickade klänning jag köpte i Ullared. Ett par snygga boots måste jag ha med, gärna ett par bruna i år tror jag. Har hittat ett par i budget på ellos faktist, många kommentarer på dem och de är övervägande positiva. Tycker de liknar ett par av Acnes boots. Ganska dålig bild det är jag medveten om. Kanska värda att testa?



www.ellos.se