Inflyttningsfest i linghem

Hallå alla sköna! Kanske inte så många som läser min blogg idag. Har märkt att statistiken alltid går ner på söndagar. Är det så att ni hellre gör något annat än att vara inne på datorerna just på söndagar? :P Det gör inget! Ni får ta igen det en annan dag =)

Nu sitter jag och tittar på robins, så himla bra. Lite lugnare dag idag. Igår var jag och maria på inflyttningsfest hos Frida i linghem. Spännande! vi kände ingen förrutom frida och det var ca 20 pers till där. Vi hade himla trevligt och det slutade med att vi gick ut i linköping =) Massa folk ute, många var halloween fina så jag fick lite tips inför nästa helg. Nästa helg ska vi ha liten halloweenfest, eller inflyttningsfest med halloweentema. Har bestämt maten nu iaf, lite plockmat och så. Fick mycket inspiration igår! Nu är det tänkt att jag ska plugga lite. Fick komplettering på en uppgift i skolan, vilket inte var någon nyhet då jag inte orkaa lägga ner så mycket tid på den men det känns ändå segt. Det är lika bra att fixa det för imorgon då börjar vårt skrivande på avancerad nivå. Hur F**n ska det gå känner jag?.. Hjälp!


Slänger in ett kort från förra helgen när vi var på kalas hos johanna. Vet inte om jag har lagt upp den innan:P





trevlig dag!



Hejsvejs

bröstcancer

Sitter och tittar på tv3:s program om bröstcancer. De sänder från Norrköping. Kan ju inte se sånt här sitter bara och bölar, samtidigt som jag tycker det är himla nyttigt att se för att reflektera över det jag har och att jag inte är sjuk.. Blödigt, jag vet.. men jag blir så:P



Idag har det varit oktobermarknad här i Valdemarsvik. Det får man ju inte missa!! Jag gick först 1½ timme med mamma och sedan 3 timmar med carro, andreas syster. Har bara köpt en massa saker som jag behövde, eller typ. Strumpor och sådant.. Mysigt med oktobermarknad, då vet jag att det inte är så lång tid kvar till jul. =) Imorgon ska jag på intervju igen. Samma ställe som förra gången, den här gången ska jag få träffa arbetslaget och barnen. Spännande!


Hejråå

Vet ni vad jag gör??

Sitter och äter lussebulle. Det ni! Nu är julen snart här =) SItter och kollar lite på weekendresor. vi har haft våra tankar på att åka iväg nu i november. Bara över helgen för att hitta på något, jag och andreas =) Är de någon som har några bra tips på ställen. Hör av er =)


Kramis!

Bekymrad

Står och tittar på två älgar i trädgården, ganska häftigt. Tur att vi inte har släppt ut Sigge bara. Har varit i skolan idag. Sista slutseminariumet, förra veckan hade vi sista litteraturseminariumet. Det går fort nu! Roligt..

I helgen är jag bjuden till en kompis i Linghem som har inflyttningsfest. Kul:D Vi funderar på att åka buss dit och hem, lite små segt får jag nog säga. Nyss skrev jag ett meddelande till en av de jag ser som mina närmsta vänner. Tror dock inte att hon känner samma just nu. Känns som att hon är arg på mig =/ Jobbigt!


hungrig är jag med fast klockan är över 22.. blir nog en risifrutti:P Bäst jag sover sen!



Hej

Sköna söndag

Skönt det är med söndag och att jag inte har tusen saker att göra. Städa har jag gjort, pluggar har jag gjort. Bara att sitta i soffan och titta på tvn =) Helgen har varit rolig!

I fredags umgick jag med mina "gamla" vänner om jag nu får säga så:p Jätte roligt att träffa dem. En gammal kompis till mig som heter Johanna fyllde 24 så vi var många från de gamla vännerna som sågs. Trevligt! blev utgång på det men jag höll mig förhållandevis väldigt nykter, vilket var skönt igår vill jag lova!
Lördagen bestod av att jag var och hämta sigge hos mamma och pappa och blev bjuden på lite mat:P Andreas var på fotboll i Åtvid. Sedan kom mina vänner hit och höll på med en bil hela kvällen:P Men vi hann spela lite TP innan de åkte hem igen! Förresten igår så smaka jag nya ballerina pepparkaka.




Den var himla god men det räckte med en. Jag är inte jätte förtjust i pepparkakor! Nu ska jag nog se på en film..



Hejråå!

Besviken

på idiotkillar (INTE min).

Suck att det ska försvinna när man har skrivit världens längsta inlägg. Nu orkar jag inte skriva om allting. Klockan är för mycket. Skrev iaf om den 91 åriga tanten som ska utvisas imorgon som har hjärtproblem och demens. Hon känner ingen i Ukraina, har ingenstans att bo och hennes familj bor här. Hur tänkt de där? Ibland skäms jag!

Sen så såg jag på nyheterna att det fyraåriga barnet har mördats. Hur kan en person mörda en fyraåring? Jag förstår inte. Mycket jag inte förstår. Förresten så har jag idag gjort ett nytt projekt inför jul. Det går framåt :D Det känns himla roligt att skapa något med händerna. Mer kan jag ju inte berätta, då jag ska ge bort några i julklapp =)
Imorgon ska jag skriva in mig på vikarieförmedlingen i Söderköping så att de vet om att jag finns. Jag ska även till tandläkaren, vilket jag inte ser lika mycket fram emot.. =/ hjälp! Tur att jag går en gång i halvåret nu, då är det inte lika jävligt och nu har jag verkligen skärpt mig!



Tänker på min vän <3!!


hejrå

Skola

Inne med ett snabbinlägg om vad jag hittar på just nu. Har precis lämnat över en liten väska som var till min mamma som jag köpte i ullared till henne. Min mamma och pappa ska åka till Dublin idag. De har inte varit utomlands sen innan jag föddes. Alltså inte Norge, Finland och Danmnark men det känns mer som "hemma".  Nu sitter jag i soffan och förbereder mig för att börja fixa iordning mig:P Ska in till skolan idag och ha lite skolarbete med min arbetsgrupp. Det sista vi gör i den här kursen. Fort det går! snart är det ju C-uppsats.. Scary scary..


 Är de någon som vill slipa och måla mina möbler? Har en del att fixa med.. Får fixas i helgen av mig själv, då min karl har en tendens till att alltid göra en massa annat (läs innebandymatcher).




Hejråå!

Julbilaga och intervju

Hej!


Nu har jag köpt min första julbilaga nämligen allers julbilaga..





Finns så himla mycket tips på saker vi kan pyssla ihop eller att baka. Älskar julen! Blev ju en hel del julköp i Ullared. Vet inte om jag kommer gå ner i förrådet med tomtarna eller om de ska få vara kvar:p

Idag har jag varit på intervju med. Det gick bra, kände att jag inte kunde gjort bättre ifrån mig så vill de inte ha mig så är det någon annan de söker =) Det känns skönt att allt snart är slut och att vi snart ska ut och jobba. Det är inte långt kvar nu.. Super roligt!


Nahe om jag ska dricka upp teet och se på bonde söker fru! Köpte en vattenkokare i Ullared, vilken skillnad:D


Hejsvejs

Ullared!!

Oj vad mycket saker jag hittade igår när vi var i Ullared. Typ 2000 över min gräns, men vad gjorde väll det när det var mycket jullkappar och sådant. Då måste man ju få köpa =) Jag hittade bland annat en ny höstjacka som det var 50% på =D men även regnställ och sådant som jag var i akutbehov av att ha. De som jag har när jag är på praktik gör att jag ser ut som en korv:S

Iaf imorgon ska jag på intervju, skapligt nervös. Ska bara tänka lite på vad jag ska berätta för bra sidor om mig själv:P men kanske även de dåliga. Det är så svårt att prata om sig själv:S Ja hatar de.. Aja hoppas det går bra iaf! Nu måste jag plugga, har lite att ta igen för igår:p



Pusshejrå!

Lärarfortbildning och julen

Idag har jag varit på lärarfortbildning med en riktigt bra föreläsare. En riktigt bra dag och jag längtar tills jag får gå med mitt framtida arbetslag sen istället, även om jag gillar mina vänner på min praktikplats mycket!

Nu ska jag vara lite nördig och lägga upp en jätte lång jullista bara för att jag längtar så mycket till julen. Ni som inte orkar läsa har ju valet att kunna lämna hemsidan:P
Jag hittade den här jullistan hos victoriajul.blogg.se.

Jullista


Hur mycket längtar du till julen just nu på en skala 1-10?
En 8a skulle jag nog säga

Vad är viktigast med julen?
Att få ta det lugnt och ha det mysigt med familjen

När vill du att första snön faller?
Om jag måste välja att ha snö så är det absolut enbart under julen och ett par veckor efterått. Är inget fan av snö:P

Har du redan börjat förbereda inför julen, i så fall vad?
Ja absolut! har redan börjat skriva listor på vad jag ska köpa till folk och vad jag ska baka till min födelsedag. Jag fyller den 7 dec.

När tycker du det är okej att börja med julens sysslor?
Det är upp till var och en men jag tycker inte de finns någon tid som de är för tidigt:P

Finns det något du vill göra annorlunda detta år mot tidigare år?
Hm.. måste vara att laga lite nya recept på kakor och julgodis till jul.

Om förra julen fick betyg, vilket skulle du ge? Motivera.
Jag tycker att det var en bra jul, även om den var lite för lugn för min del. Längtar tills vi är en massa barn och en stor familj i mitt fina 1920-tals hus. ;)

Vilka färger har ni till jul? Klassiskt röd/grön/vit? Guld/isblå?…eller vad?
Hemma hos mig är det absolut rött och guld i inslag. Har funderat på att ändra lite men kommer alltid tillbaka till rött. Jag gillar inte så mycket färg annars men på julen kan jag verkligen ha hur mycket färg som helst.

Har varje julprydnad sin bestämda plats år ut och år in?
Nej med tanke på att jag aldrig bor någonstans i mer än ett halvår. Nu hoppas jag dock att vi kommer bo här tills vi köper hus så det kanske vore på sin plats att hitta en plats åt alla mina tomtar =)

Vad bara MÅSTE hänga/finnas i granen?
En stjärna högst upp, glitter och kulor. Inget annat!
Har du ett färgtema i granen?

Ja, rött och guld. Tycker det är så himla fint tillsammans.

När börjar du köpa julklappar? För sent eller i god tid?
Oftast i god tid.

Jag köper alltid mer julklappar än jag borde?
Det gör jag om vi inte har så att vi bara får ge ett paket som vi hade förra året. Urtråkigt! Jag brukar börja gå och tänka på vad jag ska köpa till alla i september/oktober månad och det kändes som att jag hade glömt något förra året. Tycker det är roligt att komma på det bästa paketet till en familjemedlem.

En riktig gran med äkta barr är ett måste hemma?
Jag har på senare år bara valt att ha en riktigt gran. Förra året fick vi en gran av mina vänner ( då v, det gjorde min jul!

Jobba eller vare ledig på julafton?
Helt klart ledig!

Jag tycker om att göra listor inför julen
Ja jag gör listor

Jenny Nyströms jul eller amerikansk jul?
Om jag måste välja amerikansk jul

Mariah Carey eller Carola?
Carola till jul

Ingen riktig jul utan snö på julafton
Snö ska det vara på julafton

Släktbesök ingår alltid på julen
Närmsta familjen iaf

Julstjärnor eller hyacinter?

Hyacinter.

Julgranen in i stugan den 23:e eller långt innan dess?
Tidigare har vi enbart tagit in granen den 23e men iår ska det ske tidigare då jag vill hinna njuta av den innan jag skickar ut den.

Jag rimmar ännu på flera julklappar
Har vi aldrig gjort hos oss

Jultomte är viktigt
Inte för min egen del, men jag tycker det är viktigt för dotterns skull

Tycker du att det skall vara julklappar till alla eller bara barnen?
Jag tycker till alla.

Till vem är det svårast att köpa till?
Jag tycker inte att det är svårt

Tycker du att julklapparna skall vara inslagna i affären eller vill du göra det själv?
Slår inte själv, halva nöjjet ju =)

Färgglatt eller enfärgat julklappspapper?
Brukar bli både och.

Roligast att få i sin julklapp?
Något genomtänkt

Vad skulle den ultimata julklappen vara till dig i år?
Något som jag inte skulle köpa till mig själv annars som SPA eller hotellvistelse eller manikyr.

Jag har alltid fullt upp på julafton med alla bestyr
Nej.. VI firar hos mamma och pappa och de har fullt upp även om jag försöker hjälpa till så mycket som jag får:P

Julkort ska skickas på posten?
Ja självklart.

Jag ser de flesta av de traditionella julprogrammen på julafton?
Kalle Anka brukar vara på även om jag inte tittar så mycket

Vilken snutt är favoritsnutten ur Kalle´s julafton?
Musse pigg när de åker husvagn

Julen är mer jobbig än rolig
Verkligen inte, julen är min favorithögtid.

Vi åker bort till värmen och firar jul utomlands
Kanske någon gång bara för att vi ska kunna åka iväg hela familjen, men helst någon annan gång.

Vi brukar vara flera familjer/människor som slår oss ihop och firar
Nae inte så många. Familjen, farmor och farfar eventuellt kusiner

Vilken är den bästa julkalendern genom tiderna?
Finns många bra! Sunes jul är en favorit, mysteriet på greveholm en annan

Vem är det som julpyntar hemma hos er?
De är jag

Vem klär granen och vem bestämmer hur den ska se ut? Hur SKA den se ut?
Vi klär tillsammans och jag bestämmer hur:p

Älskar du att få julklappar eller att ge bort?
Helt klart att ge bort!

Känner du någon julstämning nu?
Ja

När kickar din julstämning igång?
Det brukar vara när jag åker till ullared och shoppar julsaker:D Det ska jag på måndag!!

När ska man sätta upp adventsljusstakar?
Runt 1:e advent

Hur ser din adventsljusstake (den man tänder varje söndag) ut?
Olika varje år! Gillar att pyssla

Som fönsterprydnad, stjärna eller elljusstake?
Både och.

När julpyntar man?
Blir bara tidigare och tidigare av någon konstig anledning:S

Bakar du något till jul? vad?
Jag bakar en massa roliga saker. Kladdkakor med apelsin, mjuka pepparkakos snoddas med saffran. En massa gott!

Vilket föredrar du, lussekatter med eller utan russin?
Utan men jag gör ändå med russin i.

Vill du ha egenproducerat julgodis eller köpt?
Hemmgjort

Vilken senap till skinkan?
Apotekets senap eller hemmgjord

Vilken är din favoritjulskiva?
INgen favvo, finns många bra med blandade låtar på.

Världens bästa jullåt?
I´m dreaming of a white christmas kanske eller Elvis Presleys låt Blue Christmas

Hur ser din julfrukost ut?
Risgrynsgröt med kanel! helt klart

Finns det någon frukt som är ett MÅSTE till jul?
Clementiner och apelsiner.

Vad skulle du inte vilja vara utan på julbordet, vad är ett absolut måste?
Jansson, ägglåda lax.. typ allt!

Nämn tre rätter du lagar helt själv till julbordet?
Ska testa göra inlagd sill

Vill du ha dopp i grytan eller inte på julbordet?
Nej, vi har aldrig haft det heller.

Dricker du julmust eller mumma till julbordet?
Julmust

Vilket är ditt bästa julrecept som du har fått av din mamma eller svärmor?
Tror inte jag har fått några julrecept.

Brukar du göra något aktivitet på julafton, t.ex. gå en promenad, spela sällskapsspel osv. ?
Spela sällskapsspel ibland

Dricker ni köpeglögg eller hemmagjord?
Köpeglögg.

Vilken glögg brukar du dricka på jul om ni köper den?
Årsglöggen och starkvinsglögg

Vad av dessa saker brukar ni ha i glöggen, mandel, hasselnötter eller russin?
Mandel och russin

Julknäcke eller vörtbröd?
Bröd
Föredrar du vörtbröd med russin eller utan?

Utan

Vilket julgodis är viktigast? Gör du det själv?
allt ska man ha!

Vilka traditioner har ni?
Kalle anka samtidigt som vi lagar mat sedan äter vi, spelar paketlek sedan efterätter.

Vilket gillar du bäst? Markera med fet stil.
Pepparkakor – lussekatter
Skumtomtar knäck
Ischoklad – marsipan
Revbensspjäll – Janssons frestelse
Paradis – Aladdin
Rullsylta – pastej (äter inget av dom)
Glögg julmust
Rödbetssallad – dopp i grytan
Ris ala Malta – Risgrynsgröt
Hemma – Borta om familjens hem räknas som borta.



Nåå.. har ni orkar läsa? ja har fått skriva om det här tre eller fyra gånger.. Suck.. dumma dator..



Krami!


Desperata hemmafruar

Nu är det dags för desperate igen.. Härligt! men det är ju tyvärr inte så mycket var på den serien =/ Vet att jag är dålig på att uppdatera nu, jag har så mycket annat att fixa med hemma men sen kommer det mer jag lovar! Jag har iaf varit inne på ullaredsbloggens hemsida så jag vet lite saker som jag ska köpa när jag är där som en zinklykta bland annat. Sedan när jag var inne för ett par dagar sedan hitta jag en sådan fin julstake;


Så himla fin! En sån måste jag ha. Zara och jag kommer hänga på julavdelningen i timmar (hon är lika galen i julen som jag). Bra kombo! Förresten är jag snart klar på min kartläggning vilket känns mycket bra. Är trött på alla skolarbeten nu och vill bara ut och jobba i verkligheten. Hade kunnat tänka mig jobba där jag har praktik, trivs så bra där.. =)



Kramis!